Bijna alles was aanwezig afgelopen zondag 24 juni voor een zomers concert. Het Dokterblok Plantsoen was aangekleed met zomerse slingers en ballonnen. Er waren (sta)tafels, stoelen een bar van Restaurant Pijnappel en vrolijke muziek. Het enige ontbrekende was de zon, maar daar was de sfeer niet minder om.

Het zomerse programma begon met nummers gespeeld door het opleidingsorkest. Hierna zong het kinderkoor samen met het opleidingsorkest nog twee nummers samen. Het kinderkoor is vorig jaar augustus opgericht door de vereniging en nu inmiddels gegroeid naar 17 enthousiaste kinderen, en dat was te horen! Vol overtuiging werden er nummers van onder andere de musical ‘Annie’ en ´mijn tante uit Marokko’ gezongen. Na een korte pauze was het tijd voor het harmonie orkest. Dit was het eerste optreden onder leiding van de nieuwe dirigent: Inge Lage Venterink. Er werd begonnen met het nummer Highland Cathedral ter nagedachtenis aan de (oud) leden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Daarna was het tijd voor luchtige muziek als ‘Mas Que Nada’, ‘Sweet Caroline’ en ‘Amy Winehouse’. Toen was het tijd voor een bijzondere wissel. Oud dirigent Jos Pijnappel kwam als afscheid het wel bekende nummer ‘het dorp’ van Wim Sonneveld dirigeren en het werd gezongen door Inge. Aan het einde van de middag werd Jos door de vereniging in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen en een bedank woordje.

Dinsdagavond 10 juli is de laatste repetitie van de vóór de zomervakantie. Daarna is de vereniging weer te zien op vrijdagavond met de opening van de Klarenbeekse Kermis. Het eerstvolgende concert is op 7 oktober in de Julianakerk Apeldoorn samen met koor Novum Canticum. Graag tot dan.

Share This