maandag, 11 dec 2017
You are here: Home Harmonieorkest
Harmonieorkest Afdrukken E-mailadres
Vanuit het Opleidingsorkest stromen muzikanten door naar het Harmonieorkest. Het Harmonieorkest speelt in de tweede divisie en levert een belangrijke bijdrage aan het sociaal-culturele leven in de plaatselijke gemeenschap en in de regio. Het Harmonieorkest is onder andere te beluisteren op 4 mei in het Oranjepark in Apeldoorn, maar ook tijdens de kerstdagen in de Lebuïnus kerk in Deventer levert het Harmonieorkest van Muziekvereniging Klarenbeek een bijdrage.

De muzikale ambitie, “het bevorderen en ontwikkelen van amateurmuziek op een zo hoog mogelijk niveau”, staat centraal binnen het Harmonieorkest. Dit betekent dat er naast een prettige sfeer, plezier en verenigingsgevoel, ook wordt gestreefd naar een steeds verdere kwalititeitsverbetering van het Harmonieorkest.

Deze doelstelling stelt hoge eisen aan het niveau van de muzikanten. Muzikanten mogen daarom pas aanschuiven bij het Harmonieorkest met een B-diploma en bij sommige instrumenten wordt zelfs een nog hoger niveau van de muzikant geëist. Het plaatsen van een muzikant binnen het Harmonieorkest gaat altijd in overleg met de dirigent, muziekdocent en eventueel ouders.

De muziekwerken zijn van hoog niveau en er wordt veel van de muzikant verwacht. Zo prikkelen de muziekwerken de muzikanten thuis eraan te werken. Binnen het Harmonieorkest worden muzikanten gestimuleerd om zich muzikaal verder te ontwikkelen en de kwaliteit van muziek te verhogen.

Het Harmonieorkest is het grootste orkest van Klarenbeek en bestaat uit ongeveer 70 muzikanten. Het orkest staat, sinds najaar 2011, onder leiding van Jos Pijnappel, en repeteert op dinsdag van 19.45 tot 22.00 in het MultiFunctionele Centrum "De Pauw", Bosweg 14, 7382CC Klarenbeek.

Laatst aangepast op vrijdag 16 september 2016 07:03