woensdag, 21 feb 2018
You are here: Home Tijdlijn Tijdlijn-2012 Zomers buitenconcert op 1 juli 2012 in het Worp-plantsoen nabij Deventer
Zomers buitenconcert op 1 juli 2012 in het Worp-plantsoen nabij Deventer Afdrukken E-mailadres

Muziekkoepel WorpOp zondag 1 juli van 14.00 tot 16.00 uur sluit Muziekvereniging Klarenbeek o.l.v. Jos Pijnappel  haar seizoen af met een zomers buitenconcert in het Worp-plantsoen op de Worp nabij de Deventer sky-line. Het orkest brengt een gevarieerd en zomers programma ten gehore bestaande uit o.a. Abba, James Bond, Moment for Morricone en nog veel meer. De entree is gratis. U bent van harte welkom!

 

Het concert van Muziekvereniging Klarenbeek in het Worp-plantsoen is onderdeel van een serie zondagmiddagconcerten in de maanden mei t/m september 2012. Deze zondagmiddagconcerten worden gehouden ter gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe muziekkoepel in het plantsoen en worden georganiseerd door de stichting Muziekkoepel Worp-plantsoen.

Nieuwe muziekkoepel Worp-plantsoen
In de jaren 1850-1852 wordt in het park een muziekkoepel, een kiosk en struiken bloembeplanting aangebracht. De populieren worden vervangen door linden, die beter bij de verhoogde status van het park passen.  De muziekkoepel met bijbehorende kiosk werd midden jaren 1950 weer gesloopt. Wellicht omdat de belangstelling voor openluchtconcerten afnam. Het enige muziekkorps van de Worp ‘Onderling Kunstgenot’, ook wel Ons Neutje genoemd, ging in dezelfde tijd 'op de fles'. Het park wordt in 2006 dankzij Europese subsidie grondig onder handen genomen. Het historisch padenpatroon is weer terug, er zijn bomen aangeplant en de camping heeft een forse opknapbeurt gehad. De muziekkoepel werd in 2012 herbouwd en op 30 april feestelijk in gebruik genomen.

 

Laatst aangepast op dinsdag 11 juni 2013 22:37